Selasa, 1 Februari 2011

aku x setuah dia....

Assalamualaikum...

Entry ni khas utk seseorang...(xnk mention la sape )

Luahan dari hati aku ni....aku pun xtau camne nak mula ayat. ayat bunga ke ayat jiwang ke ayat sedih ke..entahla sbb aku bukan penulis yg baik.

Hmm ni nk tuju ke bdk sekolah aku laa...aku nk cakap ko mmg beruntung. Memang beruntung gila. Ko tau...dia paling2 sygkan ko...ramai yg berebut2 nkkan kasih syg dia nkkan perhatian dr dia. Tapi asal ko bila da dpt x tau nk hargai ?? sebaliknya ko cam ignore plak dia. Ko tau ke camne perasaan dia ha ?? aku rs nk pegi serang je ko bila da dgr cite tu...nk tny bla3...mcm2 tp harap aku hormatkan dia je dia x bg aku buat kat ko camtu.

Ko tau...aku x tau aa brp juta kali nk mesti aku kabo yg ko ni manusia bertuah ?? ko tau tak dia frust gila, merana sgt bila ko ignore dia mcam tu je. we..klu tol pon ko ada prob kasi taulahh jgn main ignore je...sian kat dia. Ko tau...aku syg gila dia, mmg aa aku x bg org sakitkan ati dia. Sakit ati betul bila aku tgk dia cam terluka je ngan peel ko ni yg cantik banget..huhhh. Aku x kesa pon klu dia x syg aku mcm dia syg ko tp at least please laa...tlg faham dia. dia pun ada perasaan cam ko jgk. camne klu org yg ko syg ignore ko tiba2 ?? best kn2..huhhh --__--'

Aku....bkn aa nk harapkan pape pun...aku pegang pd prinsip ni...Ikhlas sayangkan seseorang bukan mengharapkan apa2 balasan. Aku..xtaula..walupun ada sedikit rs....tp aku tahan. aku xnk bg dia napok yg aku cam frust kt dpn dia. aku cuba arh berlagak cam bese...cam aku hepi arh dgn pe yg berlaku kt dia. Yes ! aku mmg gembira klu tgk dia hepi....aku pn jd sakit hati klu tgk dia sedih. tp tulah....sapelah aku...aku hny memberi..bkn utk menerima =)

Orang kabo...klu kita wt org yg sayangkan kita kecewa ngan sikap kita..at last kita jg akn rasa apa yg kita penah wt kt org dulu. Aku selalu gk pgg kata2 ni..sbb aku percaya yg kehidupan ni ibarat sebuah roda...sesekali kita di atas....dan kadangkala kita di bawah...

renungkan.....

Tiada ulasan: