Jumaat, 23 September 2011

Standing In The Eyes Of The World ...



Looking back all the years, all the sacrifice
If you want to be the best you've got to pay the price
You learn it from the very start just how hard you must try
'Coz if you don't spread your wings then you can't fly
Look at where you are today
Did you ever think that you would come all this way?


(And) now you're
"Standing In The Eyes Of The World"
Only moments away from what can be
There's a passion in the hearts of a few
Ever waiting inside to be set free
When the time comes and your spirit
Takes flight and you reach into
Your soul and live it with all of your might
And there's no surprise that you're
(And everyone tries when you're)
"Standing In The Eyes Of The World"


Many have hopes and dreams that will not come true

And all of them left behind now they will live in you
Everyone feels the same once a day in the sun
But sometimes there is only room for one
Never ever been so near now the chance is finally here



(And) now you're

"Standing In The Eyes Of The World"
Only moments away from what can be
There's a passion in the hearts of a few
Ever waiting inside to be set free
When the time comes and your spirit
Takes flight and you reach into
Your soul and live it with all of your might
And there's no surprise that you're
(And everyone tries when you're)
"Standing In The Eyes Of The World"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Antara lirik lagu yang mungkin boleh membakar semangat orang yang mendengarnya. Aku pasti ada orang yang tau sape nyanyi lagu ni dlm versi melayu tp the real singer pasti ramai yg x tau kan..aku pun lupa sape. Mungkin yg biasa kita dengar nyanyian daripada Ella tapi tu dalam versi melayu. Penyanyi asal dan lirik asal adalah daripada seorang 'english man'.




Tapi tu bukanlah aku nak citer kat sini. Just nak share kata2 semangat dari lirik ni dengan kekawan yg bakal berdepan dgn SPM kat sini. Jangan pernah give up . Bak kata guru akaun aku " selagi kita x menghadapi paper tersebut, kita jgn pernah give up. Selagi waktu nak jawab paper tu belum tiba selagi tulah kita masih ada masa nak belajar. Never say die !! " Terang dan keras sekali bunyinya kan. Tapi betul. Jangan sesekali pernah mengalah. Walau sepenat mana pun kita inilah masanya kita nak berkorban demi satu perjuangan demi satu kepastian. 

Aku tau dalam saat2 begini pastinya pelbagai cabaran dugaan dan rintangan yang melanda diri masing2 hingga menimbulkan konflik diri kadang kala. Tapi masa2 macam ginilah kita nak uji ketahanan mentaliti kita macam mana. How we keep control ourselves from being out of our mind. We are controlling ourselves. Success will be not come without a strong effort ! Just do it till the end. Insyallah..usaha yang luar biasa akan menghasilkan ganjaran yang luar biasa. Doa dan usaha harus seiring, mudah mudahan kita semua bakal meraih kejayaan, insyallah =)


Tiada ulasan: