Selasa, 6 Disember 2011

Special for GSA (GSA Dlm Kenangan) ....

Assalamualaikum...


Today i have a lot of stories to tell to you guys. By the way..this entry i wrote special for my classmates, my beloved classmates 'GSA (Generasi Sn Akaun) 2010/11 SMK Dato' Razali Ismail'. Sebelum kita pegi BBQ lagi aku taip ni. Tapi aku tak punya banyak masa nk publish entry ni sebab kita kan tengah exam masa tu. Lagipun aku tunggu hari BBQ kita so bulehla aku upload terus gambar kt sini. But now, we're dah merdeka kan2. So, i think this is the right time. I don't know what to say actually. Just nyatakan penghargaan aku kat korang semua memandangkan lepas ni kita tak berada dalam satu kelas yg sama lagi. Yes..For a long time, we've lot of memories together. Suka dan duka ditempuhi bersama. Bersama2 berusaha mencapai kegemilangan dan kecemerlangan. 2 years.  So, please let me using my own words. thanks =) Entry ni panjang siket.

First kita kenal duduk satu kelas bukannya tak biasa pun kan, masing2 dah kenal cuma belum rapat as now. Most of us pernah sekelas bersama bertahun2. Mula2 tu timbul bermacam2 jenis perasaan. Takut, segan, suka, risau and others...Mula2 ada timbul rasa ketidaksenangan atau ketidakpuasan terhadap masing2. Tapi itu hanyalah pada peringkat permulaan je kan. Makin lama, makin kita kenal dan makin menerima antara satu sama lain, menerima buruk dan baik.

Kelas kita ramai kan..37 orang. Bukan senang nak bersatu, bekerjasama as a team. Tapi kita hebat sebab masing2 ada sikap tolenrasi, sikap bekerjasama, tolong menolong sesama kita. Kalau tak masa kan GSA pernah dapat no1 masa pertandingan maulidur rasul hari tu kan2. Haha. Aku tak pernah lupa kerjasama kita bertungkus lumus siapkan prop nak bertanding masa tu. Kalau tak hebat masakan kita dapat sempurnakan BBQ GSA pagi tadi kan2. Apa yang penting, kerjasama kata wonderpets. Haha... Masa belajar lah aku takkan pernah lupa. Kelas kita tak pernah senyap, tak pernah diam. Always bising !  Kalau ada kiddin dengan mok yong mesti riuh ditambah lagi dgn mek ya. Memang gamat aa kelas, Hahaaa..Yes, i admit it i'll miss you all after this.

Paling aku rindu nak dengar dialog ni 'berdiri 10minit sehingga insaf' bila kita ada buat salah pape time ustazah zawiah mengajar. hahaha.... Satu lagi, konfirm aku mesti rindu suasana dalam lab fizik dengan cg long, mukadimah panjang dari masa mengajar, hekhekk. Waktu sejarah dengan BM plak bagi kita lambat gila nak sudah kan tapi kalau tiba masa akaun je masing2 muka cam tak sabar2 nak masuk kelas, excited sangat terutama si faqih,syahin, syahmi seira, nehi, yong n mek b(maizatul). Rindu nak dengar salam yang si faqih bagi tiap kali masa akaun macam kanak2 ceria si upin and ipin. Terlalu banyak kenangan kalau nak cite one by one memang tak terdaya laa aku. Lepas ni semua tu takde dah. Tinggal kenangan belake.

Honestly aku tak tau nak cakap apa. Tapi kata hati kuat menyuruh aku menaip sesuatu. aku mitak maaf kat korang semua if aku ada buat salah dan silap kat korang secara sedar atau tak. I know sometimes i looked weird to you guys. Tapi kekadang tulah my true self. Thanks sebab korang still boleh terima dengan kepelikan aku ni. Hehehe (^_^). Entah bila lagi kita dapat jumpa sure lepas ni masing2 bawa haluan sendiri kan, begitu juga aku. Tapi kenangan di alam persekolahan tidak pernah dilupakan kan2.

Alaa panjangnya aku membebel. hahaaa..ni yang first and the last one. Lepas ni takde dah entry macam ni. Terima kasih kat korang yang baca mostly budak2 GSA.
Nah..sini aku ada sertakan beberapa gambar hari2 terakhir kita bersama sebagai classmates. For sure aku kata aku memang happy gila dapat classmate yang macam korang. Ada macam2 jenis peel (perangai). 2010/2011 antara tahun2 yang paling menggembirakan aku sebagai seorang pelajar sekolah menengah. Serious aku cakap, aku tak pernah seseronok gini ada classmate cam korang tau. sorry ayat poyo -_-'

Guys..sori laa gambar dengan aku tak banyak. ucapan je lebih sikit dedikasi kan buat korang.


Ni masa hari last kelas akaun kan..sayang kamera aku habis bateri cepat kalau tak mesti ada banyak lagi ada.


 Ni plak masa hari last kita semua kat sekolah dengan pakaian sekolah sebelum merdeka sebelum jawab paper akaun...Balun belake...yeayhh no more uniform school !!


 ~~ GSA always together, forever and ever ~~


Berebut masing2 nak sign autograf =P



Errkk....tah korang kenal ke tak mende yang aku lukis tuu...


 Sign ummi aqeela...tuannya malu..jadi saya amik sign jelaaa....



Antara kenangan2 terakhir bersama GSA...

Okey...dah....mende g aku nok kabo...cukup arh tu op. Kekgi mu semua boring plok. Buat kekawan semua aku doakan yang terbaik buat korang. Kita jumpa lagi time nok amik result. Walau dimana kita berada GSA tetap segar dalam ingatan ok. Aku dok mitak banyok pun..kalau korang dah berjaya beng lupe ke saeng2 deh. Kawan selamanya =) 
Assalamualaikum....




1 ulasan:

sweet n sour berkata...

Ak x nk pegi,,,,ak nk stay ngn GSA..... seriously,,,ak x kn lupekan GSA,,,seumur idup ak,,,ade mse jumpe lg,,,hang out sesame k,,,JGN LUPE AK,,,TUMBUK KANG,,,