Khamis, 8 Disember 2011

Tutorial Blog...

Assalamualaikum....



Baru je sudah meng-up date-kan blog kesayangan ku ini. Hari ni agak kebosanan sedikit so aku pun blogwalking la kat mana2 blog yang aku jumpa and aku jumpalah satu blog sis nikan..blog sis ni banyak tutorial pasal blog. So bagi  korang yang baru mula nak berjinak2 dengan blog bolehlah tengok tutorial kat blog sis ni, klik kat sini -->  tutorial blog atau bagi korang yang dah nak senior pasal blog tapi nak lagi terer, nak mencantikkan lagi blog korang, korang bolehla singgah kat blog sis ni jugak ye. Setiap pembaharuan pasti akan di-up date oleh sis Lyssa ni.

Adalah 2,3 benda yang aku buat menjadi. Yang tak menjadi pun ada. Hahaa..aku memang tak pandai bab2 hias blog ni..

Antara perubahan yang aku buat :

*kalau korang perasan cousor mouse aku da tertukar jadi kaler ungu. Ungu da jadi favourite kaler aku sekarang.
*bila first sekali korang buka blog aku, korang mesti kena click button 'ok' dulu kalau tak camne nak tengok kan =)
*tukar2 bahagian komen sikit2..
*Ohh kalau korang click right button kt mouse korang mesti tak buleh kan..ni untuk tujuan keselamatan. hehee..
*Aku da hidekan 'gratisan musik' jadi musik jela yang kedengaran, box dia dah takde lagi.
* Entry aku satu post hanya untuk satu page je, kalau korang nak tenok entry lepas2 just tengok kat storie morie aku lah ye.
*Last punya..signature aku...oke tak ? Rasa cam tak lengkap je takde sign. Hehe


So korang pun boleh cuba mana2 tutorial yang korang berkenan. Aku pun dalam proses pembelajaran lagi ni. Banyak dah yang tepu bila dah lama tinggal ni..

Tiada ulasan: