Jumaat, 8 Jun 2012

Apa Kata Dunia ?

Assalamualaikum..

Nak letak satu lagu ni. Best. Buat halwa telinga. Lucu.


 ~ APA KATA DUNIA~

Apa kata dunia bila ku tak bersamamu
Apa kata dunia bila melihatmu menangis
Buah semangka di dasar laut
Tak disangka hatiku terpaut
Ku kan berjanji selalu bersamamu

Apa kata dunia bila ku tak punya cinta
Apa kata dunia bila ku tak bersamamu
Buah nangka kulitnya berduri
Tak disangka hatiku tercuri
Bukan merajuk ku sungguh cinta

Cinta biarkan ada dan kita takkan berpisah
Hanya maut yang memisahkan cinta
Aku akan berjanji demi bumi yang kupijak
Kan kudampingi dirimu selamanya

Apa kata dunia jika ku tak punya cinta
Apa kata dunia bila ku tak bersamamu
Buah nangka kulitnya berduri
Tak disangka hatiku tercuri
Bukan merajuk ku sungguh cinta

Apa kata dunia bila ku tak bersamamu
Apa kata dunia bila melihatmu menangis
Buah semangka di dasar laut 
Tak disangka hatiku terpaut
Ku kan berjanji selalu bersamamu

Cinta biarkan ada dan kita takkan berpisah
Hanya maut yang memisahkan cinta
Aku akan berjanji demi bumi yang kupijak
Kan kudampingi dirimu selamanya

Aku akan berjanji demi bumi yang ku pijak
Kan ku dampingi dirimu selamanya

Apa kata dunia jika ku tak punya cinta
Apa kata dunia bila ku tak bersamamu
Buah nangka kulitnya berduri
Tak disangka hatiku tercuri
Bukan merajuk ku sungguh cinta 

Yeayhh...dah jadi favourite song ni. Lagu ni first time dengar terus fall in love. Lagu ni  Ost 'Nagabonar 1' tahun 1987. Lepas ada kesinambungan cite ni, tajuk 'Nagabonar Jadi 2', so lagu ni dicipta. Dengan gaya lucu melly and deddy mizwar (my favourite actor ni). Uishh... Melly goeslow mesti dah ramai yang kenal ang. Tapi Deddy mizwar tak semua orang tau nama ni tapi bagi orang yang pernah tengok cerita sinetron indonesia 'Kiamat Sudah Dekat' dengan 'Bila Cinta Bertasbih', for sure orang akan cam beliau. Huhu seriusly amn cakap amn minat gila dengan lakonan dia lebih2 dalam cerita 'Para Pencari Tuhan' dan 'Lorong Waktu'. Tengok gaya om Deddy masa cite tahun 87 dengan sekarang, memang lawak. Haha. Tak taulah kalo pada koramg tak lawak. Hehe...

Banyak perwatakan Deddy mizwar ni yang islamik dan cerita2 indonesia sutradara (arahan) beliau sangatlah best dan tak akan menyesal bagi orang yang menonton sume cite2 dia. Dahla tiap bait skrip, drama tu penuh dengan puitis lebih2 dialog dlm cerita 'Para Pencari Tuhan' yang seriusly memang mendekatkan kita kepada islam. Biasa cerita2 dia ditayang kat oasis masa bulan puasa. Kalau kt Tv al hijrah pun ada sekarang ni. Tiap hari pukul 6 petang, sinetron 'Lorong Waktu'. Memang tak rugi ah kalau tengok. Dalam bergelak ketawa ada seriusnya mengenai agama.

Hurmm...hehe...dua hari ni saja duk habis masa nonton citer lakonan deddy mizwar je. Dari mula2 dia start berlakon sampai yang latest. Sanggup download dan tengok sampai lewat malam. Haha. Yang latest film 'Kentut'. Best gile. Lawak abis bila tengok trailer dia. Kat utube takde lagi. Sedih siott :'(
Tapi untung ada keluarga angkat kat negara jiran, boleh mintak tlg carikan then pos ke sini. Haha. Peminat tegar! Ohh, mitak keluarga kat sana carikan film dia terbaru tajuk 'Nagabonar Jadi 2'. Kat utube tak full lah. Hampeh -__-'

Sekarang ni baru ada 4 film dia. Kat utube tak banyak yang ada. Sedikit terkilan. Tapi takpe, puas hati sebab dapat tengok. Yang download pun dah tengok semuanya so bolehlaa concentrate pada studi lak. Buat pelepas hawa je tu. Pelepas sampai dua hari tu, teruklah ko ni amn. HAHA. Tapi lagu kat atas memang tak puas dengar. Tak sangka om Deddy selain boleh berlakon jadi tok alim, (hehe), mengarah, nyanyi pun boleh jugak. Macam P.Ramlee versi indonesia lak. Haha. Taknak amek amn berlakon sama ke? huhuhuuu ~~"

*Rasa nak joget2 je tiap kali dengar lagu 'Apa Kata Dunia' ni. Enjoy the song ;)



 


Tiada ulasan: