Sabtu, 18 Ogos 2012

Iftar Sarang Geng =)

Assalamualaikum....

Citer sikit.

Petang semalam ada iftar dengan geng2 sarang di food court giant. Riangnya hati tidak terperi bila dapat bersua dan jumpa balik teman2 seperjuangan dulu. How much i miss them ! Sayang ummi dengan aqilah tak dapat turut serta. Setakat ni tak penah sekali pun geng kita cukup kan. Agak2 bila tu boleh cukupkan korum ? =D

Sementara tunggu berbuka tu sembang2 lah dulu. Macam2 cerita dah kuar especially cerita tentang kehidupan masing2 di tempat baru. Seronok gila aku dengar pengalaman azhar, faris dengan syapik. Yelah belajar, jadi anak rantau di tempat orang. A little bit jealous di situ. HEHE.

Ingatkan jumpa bolehlaa plan untuk raya nikan, nak konvoi raya ke mana nanti tapi masing2 nampak cam bingung je. Maklum larr, masing2 sibuk duk fikir pasal test la, assigment laa, kuiz laa... aku plak dengan zaty and rafi pening duk fikir pasal homework dengan exam lagi. HUHU. Rasa macam dok cukup je seminggu raya, HAHA. Beri paha lagi mau betis. HOHO. Ohh ye, sekarang budak PraU SMKSS sibuk dengan exam selaras. Masih ada 1 paper lagi belum jawab. Ye tak ye raya tahun ni tak beraya mana laaa kitaorang, asyik dengan buku je. Tapi 3 hari cuti ni buku langsung tak tersentuh, elok je tersimpan erat dalam beg, macam mana tuh ?? Sendiri jawab, HEHE.

Oke, selepas berbuka..aku dengan capik azhar and faris gerak ke giant dulu. Yes, 3 boys 1 girl. Huhukk, i trust them, insyallah tade pape yang buruk jadi kat aku. Temankan diaorang cari baju raya. Mentang2 dah belajar jauh sampai baju raya pun tak sompat nak beli, ish3....ada2 je mereka tu.

Tup2 terserempak dengan cikgu sekolah lama. Ringan je mulut aku gi panggil cikgu. Boleh tahan laa jugak kena perli di beliau. HAHA.
Lepas tu gerak gi arkib. Kalu ada rafi mesti dah excited mamat tu nak join sama. Aku capik and azhar, main game racing car ! Perghh 2x main 2x gak aku kalassshh, Hampeh betul ! Tapi seronok ar, teringat dulu2, zaman turki jahiliyah, tension je ngan sekolah mesti gi arkib lepas perasaan dengan perabihkan duit main game ! Kalau tak dengan mamat2 tu mesti gi sorang je. Tapi tulah yang seronok, lepas gak tension tu !

Actually tak puas berjalan dengan intan and zatty tapi itulah....raya2 jugak tapi dok bolehlaa terlalu leka. Bagus budaknya, terawih tak pernah tinggal. Tak macam aku, start exam hari tu terus aku dok pegi, fokus sangat pada studi, exam tah pape gak. Upsss. HAHA. 

Oklaaa, anyway..i'm so happy today. Hope we will get any another opportunity to see each other. Geng nilah geng yang paling aku sayang seumur hidup aku. Tanpa dieorang for sure hidup aku sepi. Suka duka sakit hati riang ria dengan geng2 nilah. They are important too much for me after my parent and her. So, raya kelima ni plan nak gi mesra mall ramai2. Hope menjadilah ye...

There're some pictures about the iftar that day








3 ulasan:

nur asiyah berkata...

wahhh!ifah dokleh berenggang ngn rafi :) romantik ah HAHA

Fariz Huzaini berkata...

arkib tempat pnyimpanan brgn brsejarah.

yg tempat maen game tu org panggil arked..

silap tuhh..

Anifa Mohd Noor berkata...

typo der...