Khamis, 25 Oktober 2012

Loneliness...

Assalamualaikum...

Salam Aidiladha...
Takbir mula kedengaran, sayup-sayup...



Kembali meluangkan masa di sini melepaskan sepatah dua kata.
Rindu betul dengan dunia blog ni.
Tapi langsung takde masa nak menjengah. Sibuk dengan kelas.
Sekembali ke rumah tersayang selepas lama tak balik.
Tapi minggu lepas,3 hari di rumah, MC sebab food poisoning + stress yang melampau, ahaks!! .
2,3 minggu lepas antara minggu yang paling stress aku kat sini.
There were so many things happened.
Till i don't know how to solve all that matters. And lost in my own world. Overthinking.
Without them. Without a person who really knows me. Without a person who really take cares of me. Without a person who would understands me without judging me first. Huhhh...
Loneliness...
I don't know where i got back that strength but i know allah always with me no matter what happen.
One of them is about exam. Alhamdulillah...Everything worth it after what happened.
Fighting with myself.  With my own feeling. It was not an easy thing to me.
Result exam yang tak disangka2. syukur padaNya. Syukur dan bahagia dapat buatkan umi dan abah gembira dengan result tu. Meyakinkan mereka lagi. Memberi harapan. And i will make it true again.
Thanks to those person whom always be by my side. Parent. Friends especially rafi. Dormates. Classmates. Teachers. Thanks for support me always.
And i am really sorry for all my mistakes and what went wrong.




 

Lagi beberapa hari je final exam. 5-8 nov ni.
Wish the best for me.
Lepas tu get ready dengan assigment.
Dengar2 cerita..semester 2 ni agak tough. Banyak benda kena buat.
I'm not sure if i ready for it.
But...i will do my best this time. Kalau orang lain boleh, aku pun pasti boleh.
Sejarah dah membuktikan segala. Kerja keras!
Betul cakap orang, nak berjaya tu senang tapi nak maintain kan benda tu..its a quite tough jugak.
I really want to share my happiness right now with them. But i know, i couldn't.
I also want they know all changes happened to me since i've been here.
There were too many changes happened to me. Lain sangat. Better than before.
Kata2 beliau masih kekal di ingatan. "hanya spm yang menentukan awak". Too meaningful. 
Harapnya aku kuat terus dalam meneruskan minggu2 terakhir ni.
Biarkan jiwa tenang selalu. Ikhlaskan dengan apa yang berlaku. Pasti tenang.
There's nothing will bother my focus on study.
Proof to them..make people surround me be proud of me especially umi abah and her too.